Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 10:21 pm

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
 【網民掛住《男朋友》】古天樂:冇病呀嘛? 叫青雲搵郭藹明做情婦 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 【網民掛住《男朋友》】古天樂:冇病呀嘛? 叫青雲搵郭藹明做情婦

古天樂同劉青雲喺今日中午12點左右喺《危城》facebook專頁同網友玩live,喺約15分鐘互動時間中,最多人就係想聽古仔再開金口,古仔笑住話:「我金盆洗手咗好耐。」當有網友叫佢哋兩位下次合唱電影主題曲,兼好掛住古仔首歌《男朋友》時,古仔笑住話:「呢位朋友冇病呀嘛?唔好搞啦。」青雲則表示本身係唔唱歌嘅。

問到若果兩人擔任導演,要佢哋再加演員入戲,佢哋會點揀?青雲諗咗好耐話好難答,因為冇位再加人,身旁嘅古仔即提議「加郭藹明做你情婦」,青雲以傻笑回應。再提到古仔同青雲多年來合作無數,問到佢哋想下次拍動作片定笑片?青雲話:「動作片好啲,笑片好辛苦。」

講到佢哋兩個合作無間,嚟緊會唔會好似譚詠麟同李克勤咁成組合,主持綜藝節目同開餐廳?青雲指本身只係演戲,唔識主持綜藝節目,加上開餐廳做生意就更加唔識。古仔就否定青雲講法,仲提青雲之前做過主持,青雲話:「冇錯,係得。」另有網民問古仔,若見到青雲同彭于晏跌落水會救邊個?古仔話:「我本身唔識游水,都係報警把啦。」

另外,古仔同青雲被問到點解廿幾年都保持得咁好?青雲就話:「呢個錄影係廿年前錄低。」至於被問點解兩位膚色都咁黑嘅時候?青雲指因為燈光問題,古仔補充指長期燈光唔夠。最後兩人被問到如果成為夫婦,誰做老公?誰做老婆?佢哋異口同聲指點答都死,應該兩個都係老公。

話說回頭,其實除咗《男朋友》,如果可以聽番古仔唱《像我這一種男人》,甚至《今期流行》就更加好喇……

圖檔
今日古天樂幫新片《危城》宣傳,玩live chat時,有網民話掛住佢唱《男朋友》,古仔大叫「唔好搞」。

圖檔
青雲(右)同古仔兩個全程邊講邊笑

圖檔
古仔仲笑到趴枱

圖檔
古仔話自己唔識游水(又估唔到喎)

圖檔
青雲笑到標眼淚咁滯

圖檔
【經典重溫】古仔另一隻名作《像我這一種男人》,卡拉OK版中見到一個古仔雙手掩胸嘅可愛表情

圖檔
【經典重溫】其實古仔首《今期流行》真係好hit,嗰隻舞更加係大家嘅模仿對象……

文:網路轉載

圖檔

做自己與別人生命中的天使!
【Nikey Facebook】https://www.facebook.com/nikeyli
收藏古天樂 (Youtube視頻)】http://www.youtube.com/user/nikeyli
收藏古天樂 (土豆視頻)】http://www.tudou.com/home/nikeyli

週四 7月 28, 2016 8:05 am
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: 【網民掛住《男朋友》】古天樂:冇病呀嘛? 叫青雲搵郭藹明做情婦
:lol: :lol: :lol:

週五 7月 29, 2016 4:59 am
個人資料

引用回覆
文章 Re: 【網民掛住《男朋友》】古天樂:冇病呀嘛? 叫青雲搵郭藹明做情婦
人红就是有运气。。
不明白为什么这样的歌曲拿到那么多奖项。。。好像还有拿到白金

週五 7月 29, 2016 7:40 am
個人資料
頭像

引用回覆
古先生這個膚色才是最好看的,
別再曬黑了。
:mrgreen:

週一 8月 01, 2016 10:05 pm
個人資料

引用回覆
Thx for sharing

週日 8月 21, 2016 3:26 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載