Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:49 pm

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
 古天樂的港隊精神:最緊要投入(1) / 45歲不婚之謎 古天樂:我無時間拍拖(2)[視頻] 
發表人 內容

引用回覆
文章 古天樂的港隊精神:最緊要投入(1) / 45歲不婚之謎 古天樂:我無時間拍拖(2)[視頻]
【add即時.尚】古天樂的港隊精神:最緊要投入(1)

古天樂早前在柴灣受訪,極速25分鐘內,換了三套衫、完成訪問、影相、拍片,破了add四年來影過100個明星的最快紀錄。影完相,古天樂即時自己搬椅坐定夾咪,一秒鐘也冇浪費,和「唔駛急,最緊要快!」的港產名句,完全吻合。

歷年大大小小訪問,古天樂總不忘提倡團隊精神,投入更是最緊要!「你投入,就會了解到好多嘢!好慶幸我哋香港團隊係比較快捷,所以,必須要投入,先可以達到快捷。」常和中韓台不同地區演員、單位合作,古天樂好自豪港隊「快靚正」的優點,「佢地話,你地香港人真係快到呢~,呢樣真係好難得。」
古天樂在今年暑期檔成為「戲霸」,5部電影輪住上,九月仍有《S風暴》演廉政專員,抽絲剝繭查案。「香港演員為數唔多,其實唔止我一個係鐵膽,好多個都係。」新片講警廉矛盾,主題圍繞賭波操盤案,他坦言少睇波亦不賭錢,電影無飛車、跳樓等動作場面,「ICAC呢,第一件事,如果要領槍,係要申請既;第二件事,佢係有特定程序查案;第三件事,ICAC查案,係以資料搜集為主,所以,題材已經賦予咗部戲的難度。」

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

週三 8月 31, 2016 10:15 pm
個人資料

引用回覆
文章 Re: 古天樂的港隊精神:最緊要投入(1) / 45歲不婚之謎 古天樂:我無時間拍拖(2)[視頻]
【add即時.尚】45歲不婚之謎 古天樂:我無時間拍拖(2)

45歲的古天樂,歷年緋聞極少,近年的只有陳妍希、陳喬恩等,再數,已是多年前名字。

一眾港產片鐵腳老友如劉青雲、張家輝,早早成為愛妻號,古天樂身邊就長期有空位,「有幻想過結婚,但冇咩時間去處理。你要有時間去相處先得,只見到面係無用的。」仔女?「更加需要多啲時間啦,有另一半先再講啦。」

家事少提,古天樂出名孝順,近月傷眼、傷腰,媽咪可會擔心,「阿媽唔知我出面做咩,唔係報喜不報憂,係我直情唔話佢聽我做緊咩,拍緊咩戲佢又唔知,明天飛去邊佢又唔知,同埋我阿媽比較忙,朋友多又要唱戲。」

古天樂出名愛買衫,主攻潮星型男品牌,「好多品牌都鐘意,Givenchy、Balmain、嘩好多喎,近期買咗好多McQueen啦,真係好多牌子,講唔晒。我鍾意買衫,但唔覺得我係潮男。」買衫精愛出埠買、愛上網買,自命網購成功率奇高,「上網最大問題係唔知咩size,不過我好少退,因為買完都會改,唔岩都唔緊要,反正改完先有得著。」

衫最緊要要fit身型,銀包內最重要又是甚麼?「銀包最重要係身分証,其次信用卡,八達通我都有,不過我無用。」

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

週三 8月 31, 2016 10:22 pm
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: 古天樂的港隊精神:最緊要投入(1) / 45歲不婚之謎 古天樂:我無時間拍拖(2)[視頻]

Thanks PC for sharing.

週四 9月 01, 2016 1:09 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載