Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 10:38 am

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
 張家輝 古天樂繼續大晒「HeHe」味 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 張家輝 古天樂繼續大晒「HeHe」味
張家輝 古天樂繼續大晒「HeHe」味

東網 2016年09月01日(四) 23:53

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

【on.cc東網專訊】 演員張家輝、古天樂、吳鎮宇、佘詩曼等主演的電影《使徒行者》上映至今包括大陸、香港及星馬,亞洲總票房已衝破七億港元,單是內地已經錄得逾五億八千萬人民幣,今晚在尖沙咀舉行慶功宴,嘉映影業董事長覃宏、無綫主席陳國強、監製王晶、導演文偉鴻與一眾演員齊齊慶功。

開心票房報捷

古天樂與張家輝「情如夫妻」,古仔更搭實張家輝影合照大晒兄弟情,繼續「HeHe味濃」。他們一齊接受訪問,講到票房衝破七億,張家輝好像難以置信說:「咩呀?係咪㗎?計埋非洲嗰邊呀,開心。」古天樂說:「咁咪好開心囉。」講到個人票房最高紀錄,張家輝說:「有份參與梗係《賭城2》、《賭城3》啦,票房好有份參與當然開心啦。」古天樂則說:「我冇記喎。」

問到家輝會否加片酬?他說:「問你呀拍咁多戲。」古天樂說:「人哋問你。」張家輝說:「片酬嘅問題永遠都唔係你個人可以決定,我話十億,但唔得㗎啦,係商業世界裏面係一盤生意嚟,你值幾多,要人哋畀你先至係值幾多,所以唔係話我講幾多就得。」古天樂笑說:「我交畀經理人去處理。使乜講咁多嘢呀。」張家輝說:「呢句得喎。」

唔同人比較片酬

問到兩人可會擔心有指內地限制一線明星片酬?古天樂說:「所以要交畀經理人去處理,所以要有經理人就係咁解。」問到張家輝可認為內地一線明星片酬過高,有指周迅酬勞過億,他說:「唔可以同人比較,如果投資商認為合理,商業世界運作就係咁。」

提到兩人甚麼時候再合作?張家輝說:「《使徒2》啦不如,再續前緣呀嘛。(你角色已經死咗?)電影世界邊有話死咗唔生得㗎,只要大家喜歡,死幾多次都可以生,同埋我覺得《使徒》你睇電影版唔一定要睇咗劇先去睇,係一個好獨立嘅事,《使徒2》可以係一個全新局面嘅臥底世界。」

週五 9月 02, 2016 4:18 pm
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: 張家輝 古天樂繼續大晒「HeHe」味
古先生看起來真的很開心喔,
恭喜古先生! :mrgreen:

週日 9月 04, 2016 9:05 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載