Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 12:19 pm

發表新文章 回覆主題  [ 1 篇文章 ] 
 同張智霖合唱? 古天樂皺晒眉:唔好啦! 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 同張智霖合唱? 古天樂皺晒眉:唔好啦!

同張智霖合唱?古天樂皺晒眉:唔好啦!

09月14日(三) 21:58

圖檔
圖檔
圖檔

【on.cc東網專訊】 影星古天樂(古仔)、張智霖(Chilam)、蔡少芬、林保怡、陳靜、盛君、蔡潔及監製黃百鳴等到旺角出席電影《S風暴》首映,榮升爸爸的周渝民(仔仔)未有到場,但有拍片分享拍攝電影時的心情。而現場大會向9月17號生日的蔡少芬送上壽包慶生,令她笑逐顏開。

媽媽冇催婚因為唔喺屋企?

台上司儀提到古仔及Chilam早於90年代已合作拍攝劇集《天地男兒》,劇中兩人爭女,到今次戲中則敵對,司儀問兩人現實中的關係如何?古仔說:「你想我點答?唔通係HeHe?」兩人受訪時表示今次是第四度合作,Chilam更突然自爆廿多年前兩人中秋煲蠟的往事:「突然醒起有年中秋,我、靚靚(袁詠儀)同古仔去煲蠟,係我第一次煲,當年我哋冇咁忙,多啲聚會。」問到今年如何渡過中秋,Chilam表示要到上海開工,古仔則難得有假期可留在家中陪屋企人,他直言每年大時大節如冬至、年初一都盡量爭取放假,問到母親會否催他帶另一半返屋企?古仔說:「唔會喎!屋企通常得我同阿爸,阿媽好忙好多活動。」

爆蔡少芬「隔空」陪囡囡

而問到會否跟蔡少芬慶祝生日?Chilam笑說:「佢正日生日我未返香港,而且佢有個可愛老公,兩個活潑嘅女,我哋無謂做電燈膽啦!」兩人又踢爆蔡少芬在大陸宣傳時,不停玩Live「隔空」陪伴女兒,非常癡纏。

破天荒開完金口唔想再唱

古仔最近為紀念已故巨星張國榮(哥哥)60歲冥壽,跟古巨基重錄金曲《當年情》,他說:「我好耐冇錄歌,好生疏,因為當年哥哥提攜我同基仔,仲有鄧一君,我同基仔咁多年都冇合作,佢咁啱有合唱呢隻歌嘅提議,想紀念哥哥,成個過程都順利嘅。(之前有冇操吓?)操咩?(操歌!)冇呀!」近年對唱歌頗為抗拒的古仔,今次開金口獲不少網友讚好聽,問到會否繼續唱歌,他即耍手擰頭,問會否有機會聽他唱Live?他皺眉頭說:「唔好啦!(同Chilam合唱?)唔好啦!唔該!今次已經係破天荒。」Chilam則笑言想跟古仔合唱,並對鏡頭說:「下次我演唱會一定要請古仔做嘉賓!」

週四 9月 15, 2016 2:41 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 1 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載