Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週日 4月 28, 2024 9:46 pm

發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 
 终于松一口气 ~ 我老豆无事啦 ! 
發表人 內容
引用回覆
文章 终于松一口气 ~ 我老豆无事啦 !
大家好!
好耐无上嚟啦!

好开心 :D
因为今朝我哥陪我老豆去医院进行第二次嘅 ENDOSCOPE
医生话 99% confirmed 唔係胃癌..
真係松咗一口气..

但係.. 我哥嘅 WELLNESS LAB 嘅医生之前话过係 CANCER..
究竟边个啱? 边个错?
都係 CHECK 清楚好D

曾经听过一个故事:
有一个医生将两个病人嘅报告调换咗..
有癌症嘅变咗 "无癌症"..
无癌症嘅变咗 "有癌症"..
结果..
原本有癌症嘅病人每一日都开心咁过日子..
癌细胞潜伏咗十年...
而无癌症嘅 "病人" 就抑郁而终....

週二 1月 09, 2007 1:02 pm
引用回覆
文章 Re: 终于松一口气 ~ 我老豆无事啦 !
家人的平安和健康才是最重要的.

週二 1月 09, 2007 1:11 pm
引用回覆
無事就好啦,其他的都不重要了。。。健康和親人最重要。

週二 1月 09, 2007 1:12 pm
引用回覆
Congratulation to your father!! :wink:
好人有好报!! 古仔都会替你开心的!! :D

週二 1月 09, 2007 1:18 pm
引用回覆
希望你dady早日康複啦!!!其實健康真系得來不易架,好好珍惜....至於哩個故事我都聽過,所以帶比我地正面既信息就系:第一日都要開心做人,咁先會長命D架..... :P

週二 1月 09, 2007 2:00 pm
引用回覆
文章 太好了!
那你現在可松了口氣!好好珍惜一起的日子!

週三 1月 10, 2007 3:09 am
引用回覆
hi, 有一個提議﹐經驗告訴我﹐是可以去問第三個醫生的check-up和意見。能有很多check-up, 好過一兩個﹐況且現在﹐我讀得對的話﹐是有兩個不同的results? 當然你說得對﹐小心check比較好。支持你哦。 :)

週四 1月 11, 2007 1:25 am
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載