Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:15 pm

發表新文章 回覆主題  [ 42 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
 10/1/2009 保育基金活動PHOTO P.2 新加 
發表人 內容

引用回覆
老大好像胖了一點。
那些小朋友真的超可愛

週日 1月 11, 2009 4:46 pm
個人資料
頭像

引用回覆
好喇! 見咩姐你開咗個帖我就繼續貼架喇 (hehe我可以慳D唔駛開另1個帖呀嘛haha)
*你D相影倒好多正面喎,好得呀!

在陽光超級猛烈加上和暖又不太風的天氣下,好開心能夠有機會參加這個好有意義的 『第14屆海洋公園 "保育日" 2009』! 亦都能令我們更加認識熊貓的生活動態和四川大地震後給牠們帶來的影響以及日後基金如何可以幫助到世代的熊貓家族! 好喇還是以相片加文字並芍茂喇...

因為天氣出乎我們意料之外的超曬 (看看這個猛烈的太陽叔叔就可以想像倒呢,當然亦因為這個陽光令我們不用捱大風吹喇hehe...老實唔怕講,我重...有汗出添呀hahaha :oops: 我實在著得多咗囉 :mrgreen: )
圖檔
場地的廣闊加上好舒服的環境真的令人好響往大自然的奇妙和再次給予我們更加應該 "好好愛和珍惜大自然"!
圖檔
台上的主持人 (芷珊姐姐)問台下有邊位 (=誰)想發問有關熊貓的保育問題時...(芷珊姐姐我細細個已經鍾意睇你架喇...扮吓細個先hehe!)
圖檔
突然台下有位 "型男" 起身喎!
圖檔
應主持人要求DV上台問他想問的問題 (在台上笑著看這兩位可愛的小朋友裝扮的『小熊貓』! 這兩位小朋友是 "孖女"來的呢。)
圖檔
不知是否小朋友被台下的超級多人 (嘉賓+記者) 嚇倒的關係而不敢回答問題或出聲喎hehe!
圖檔
台下的記者和鏡頭真的會嚇親年紀細細的小朋友呢。
圖檔
DV和主持人努力的問這兩位小熊貓...但她們還是驚到唔敢出聲答問題喎 (雖然大家都已經笑到停唔倒口hahaha)
圖檔
之後大會頒發 "樂樂"熊貓公仔給基金大使真人版 "樂樂"!
圖檔
圖檔
之後所有嘉賓合力砌出熊貓滋味食竹的相。
圖檔
活動差不多到尾聲前來張大合照喇! (這班 "小熊貓"真的超級可愛呀!)
圖檔
其中有位肥嘟嘟的小朋友真係好得意...就連DV都望佢幾眼呀!
圖檔
後來DV在工作人員的安排下進入了大熊貓的室內參觀場地 (他還可以進入內裡的『小熊貓BB房』餵飼小熊貓呀...實在令我羨慕hehe! 我還以為都有機會睇BB小熊貓haha真係 "茄爆呀!")
圖檔
好喇終於入到內裡的『熊貓館』...首先第一時間見到的就是居住在香港熊貓之中資歷較深的 "安安"。
圖檔
不停食食食的 "安安"都無時間理我哋影佢haha
圖檔
圖檔
住在 "安安"隔離的就是 "佳佳"喇! (亦是不停食食食的 "佳佳"最鍾意用肥嘟嘟的pat pat對著我們呀hahaha)
圖檔
嘩! 原來 "佳佳"與我是...同年出世的呀! (請各位好友留意 "佳佳"的性格列明是...文靜、友善和母性強...哎吔! 我們的性格...真的好相似喎hahahahaha!)
圖檔
"佳佳"這個家感覺真的好舒服!
圖檔
在 "佳佳"隔離的就是年紀較輕的 "樂樂 " & "盈盈"喇。"盈盈"可能今日玩得太多而...不停瞓 (=睡)呀hehe。
圖檔
圖檔
而活潑的 "樂樂"就好活躍地不停行來行去...尿尿之後就坐下來小休跟著就是勁食hahaha!

先嚟個 (側面)
圖檔
再嚟個 (爬台)
圖檔
之後就...(尿尿)喇hahahahaha
圖檔
然後嚟個 (拍門)
圖檔
全身 (大側身)
圖檔
繼續嚟個 (劈大腳)
圖檔
"樂樂"好鍾意在這個水池邊嘆的呀hehe
圖檔

但我始終唔明白 (=不明白)...點解 (=為何) "樂樂"要做這個姿勢呢? (唔通pat pat痕hahahahaha當時真係笑到停唔倒口...又要影相又唔停噤笑hahaha當然身邊好多參觀的市民都一齊笑喇hahaha)
圖檔
外面的空曠地方其實有展視有關四川對熊貓的影響和牠們的日常資料架。
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
同時亦有不少擺設和雕塑像可以給我們看到不同的熊貓得意另一面 (當然是設計者的釋心構思以吸引參觀和路過的小朋友和大朋友的留意喇!)
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
在四周圍都有不少好玩和設計幾得意的擺設和主題的呀 (有時間大家真的要四圍行吓呢)
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
因為上堂關係在未食lunch的情況下看到身後的這個 "小食售賣部"...真的忍不住時時偷望或...正面望呀haha!
圖檔
參觀完熊貓和餵完小熊貓BB之後DV路過都要玩吓的 "擲彩虹" (茄! 中獎的禮物是Keroro呀...如果你中倒的話...我可以好肯定我實 "搶"hehe)
圖檔

p.s. 這個活動帶俾我哋不少保護熊貓和愛錫小熊貓還有大自然更加需要我們的珍惜的訊息,可以有今次這個機會更加認識熊貓家族還有保育基金真的好有意義和好開心呀 "多謝DV俾倒呢個機會我哋去了解和認識保育基金 & 熊貓家族!"...
重有DV你件衛衣右邊既紫色章 &
圖檔
背心後面個嘜頭真在...好型呀!
圖檔

圖檔

週日 1月 11, 2009 6:00 pm
個人資料
頭像

引用回覆
熊猫好可爱,
谢谢,谢谢,
谢谢分享!

P:DV真是肥咗不少!

圖檔

週日 1月 11, 2009 6:06 pm
個人資料
頭像

引用回覆
:lol: 呵呵~~谢谢“亲爱的咩树”和“超级迷你小茄仔”两位“大”摄影记者的报道啊~~

照片超级赞!!!圖檔

週日 1月 11, 2009 7:05 pm
個人資料
頭像

引用回覆
眞喺環保···慳貼···

哈哈···
太暘晒米仲好···
增加維他命E啊···
去之前又怕涷···
依家出汗當做運動了···
PS:着幾多搞到有汗出咁厲害···?

妳講得超級對···
我地喺應該要意識到如何去保護大熊貓嘅生活空間先至喺重點···

週日 1月 11, 2009 8:32 pm
個人資料
頭像

引用回覆
:lol: 呵呵~~谢谢“亲爱的咩树”和“超级迷你小茄仔”两位“大”摄影记者的报道啊~~

照片超级赞!!!圖檔

我只是小跟班呢Ah May才是 "大"攝記呀hahaha

圖檔

週日 1月 11, 2009 11:10 pm
個人資料
頭像

引用回覆
liangmeilincat 寫:
茄···姐···

哈哈···
太暘晒米仲好···
增加維他命E啊···
去之前又怕涷···

妳講得超級對···
我地喺應該要意識到如何去保護大熊貓嘅生活空間先至喺重點···

用同1個帖古迷可以看到全部的相...幾好hehe (我又可以慳D力水hahaha)
哈哈! 講到著幾多件衫呢個問題...就 (勁)喇hehe,衫其實著得一D都唔多 :mrgreen: 但係我呢個白痴低能婆竟然貼咗個暖包在件衫喥...噤就哽係..."熱到出汗喇!" hahahahaha :oops: :mrgreen:

圖檔

週日 1月 11, 2009 11:13 pm
個人資料
頭像

引用回覆
茄···姐···

哈哈···
太暘晒米仲好···
增加維他命E啊···
去之前又怕涷···

妳講得超級對···

用同1個帖古迷可以看到全部的相...幾好hehe (我又可以慳D力水hahaha)
哈哈! 講到著幾多件衫呢個問題...就 (勁)喇hehe,衫其實著得一D都唔多 :mrgreen: 但係我呢個白痴低能婆竟然貼咗個暖包在件衫喥...噤就哽係..."熱到出汗喇!" hahahahaha :oops: :mrgreen:

一啲都唔白痴···
妳都唔知道去到太暘老伯咁出力起勢喺咁晒架···
好在静系喺件衫度貼···
如果連脚都貼埋···
咁就唔止出汗啦···
肯定熱到暈低···

週日 1月 11, 2009 11:21 pm
個人資料
頭像

引用回覆
安安同佳佳應該成日都有冲凉了···
望落去咁白白净嘅···

長隆嘅熊貓成日都食住也···
啲工作人員話成個月先幫距地冲一次凉···
睇上去黄黄地咁嘅···
圖檔

週日 1月 11, 2009 11:23 pm
個人資料
頭像

引用回覆
茄姐 寫:
茄···姐···

哈哈···
太暘晒米仲好···
增加維他命E啊···
去之前又怕涷···

妳講得超級對···

一啲都唔白痴···
妳都唔知道去到太暘老伯咁出力起勢喺咁晒架···
好在静系喺件衫度貼···
如果連脚都貼埋···
咁就唔止出汗啦···
肯定熱到暈低···

haha我就未試過貼在腳喥...不過如果真係既話我估會 "跳晒舞噤囉"hehehe
好喇要瞓喇goodnight la!

圖檔

週一 1月 12, 2009 12:03 am
個人資料
頭像

引用回覆

團年飯的時候,也要去海洋公園玩~~ :wink: :wink:

可爱的心灵手巧小宝贝给我换新装~~
我们只想简简单单,让生活快快乐乐

週一 1月 12, 2009 9:06 am
個人資料
頭像

引用回覆
安安好像很久沒吃東西的樣子haha
圖檔
圖檔

不知盈盈還是樂樂..問飼養員拿東東吃
圖檔
拿到啦HEHE
圖檔

佳佳在睡覺
圖檔
坐著睡了一會..反轉身舉腳再睡haha..笑死我阿
圖檔

盈盈樂樂一齊開餐啦喂~~
圖檔
圖檔

圖檔圖檔

週一 1月 12, 2009 11:43 am
個人資料

引用回覆
熊貓 都好可愛啊!!額,恩,!不知道以後DV會不會還有去公園的活動呢!

嘻嘻!!謝謝 偉大的 咩樹+茄姐 照片看的好勁!

哈!熊貓寶貝,你要快快樂樂的哦!

DV 親自去看你,幸福去吧!!哈哈哈哈!!!

如果妳想讓自己有機會,那就勇敢的去做。

週一 1月 12, 2009 10:53 pm
個人資料
頭像

引用回覆
茄姐話唔知樂樂點解會做嗰個笑爆咀嘅動作 :arrow: :roll: 喺因為佢生蟲囉 :lol: :lol: :lol:

週二 1月 13, 2009 1:40 am
個人資料
頭像

引用回覆
熊貓 都好可愛啊!!額,恩,!不知道以後DV會不會還有去公園的活動呢!

嘻嘻!!謝謝 偉大的 咩樹+茄姐 照片看的好勁!

哈!熊貓寶貝,你要快快樂樂的哦!

DV 親自去看你,幸福去吧!!哈哈哈哈!!!

哎吔不用客氣喇绗绗妹妹 :mrgreen: (千期不要用偉大來形容我呀...因為我除是 "矮妹"之外還要是 "飛機場" 無身材又怎...偉大呢hahahahaha :mrgreen: :oops: )

圖檔

週二 1月 13, 2009 3:49 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 42 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載