Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 4:42 am

發表新文章 回覆主題  [ 31 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
 號外~dv百事藍色戰士look現身山頂出沒 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 號外~dv百事藍色戰士look現身山頂出沒
茜嘉日報 (≧◇≦) 號外~ 在今天的下午三時左右 , 看見 dv百事藍色戰士look現身山頂出沒,看以下附圖~

(☆_☆)~登~登~登~藍色戰士來啦~hello~ my name is Mr. Koo
圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

嘩~ dv 笑得好開心呀~ 藍戰士相似度有90%, 當然不及 dv 真人芒look咁型仔啦 :P
圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

dv 玩得很開心呀~
圖檔

週四 3月 05, 2009 1:24 am
個人資料
頭像

引用回覆
thanks....謝茜嘉...
昨日老大好開心同好精神丫,
見到開心個樣真好!
老大....小妹好掛住你呀)))))))))
一定要找日同一班好朋友去山頂見下你先得,
嘻嘻.....到時......我可以為所欲為啦......哇卡卡......

週四 3月 05, 2009 9:06 am
個人資料
頭像

引用回覆
睇老大心情大靚..好開心..而且精神仲好好o添~~
找天我地會上去上頂睇下你隻蠟像的

圖檔圖檔

週四 3月 05, 2009 9:52 am
個人資料
頭像

引用回覆
見到開心個樣真好!
嘻嘻.....到時......我可以為所欲為啦......哇卡卡......

好一隻柴狼haha..小心嚇走小紅帽xddddd

圖檔圖檔

週四 3月 05, 2009 9:55 am
個人資料
頭像

引用回覆
哈哈 不过看上去这个蜡像没有上海的像啊 》《
多谢分享

週四 3月 05, 2009 10:52 am
個人資料
頭像

引用回覆
蠟像個咀真係似得好緊要呀 :D
尤其是係睇完你第一幅相覺得激似呀!
你係咪重有個問題唔記得問個真人架呢哈哈~~~我提你喇 :wink:

週四 3月 05, 2009 11:12 am
個人資料
頭像

引用回覆
你快的上去玩下啦, 佢 企係度唔會走啦, 任影, 任抱, 任攬, 住鍚都得家,
我地昨天十幾個女仔一齊同佢玩左好耐, 好開心 :P
你記得望真的佢對眼呀, 真係好似同你講緊係咁, 會有的觸電既感覺~
小心電暈呀~

咩樹 寫:
謝謝西瓜...d相好靚阿

週四 3月 05, 2009 12:55 pm
個人資料
頭像

引用回覆
櫻舞 寫:
見到開心個樣真好!

哈哈........我想老大下次見到我都避之側吉lu!因為我係女柴狼...哈哈哈哈(奸笑)
咁我要唔會扮狼叫呢??
小紅帽?????

最後由 櫻舞 於 週四 3月 05, 2009 1:12 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

週四 3月 05, 2009 1:08 pm
個人資料
頭像

引用回覆
謝謝西瓜...d相好靚阿

好丫....咁我地一齊上去上頂睇下老大隻蠟像啦!

週四 3月 05, 2009 1:10 pm
個人資料
頭像

引用回覆
thank you 謝茜嘉~~
DV件黃色褸好醒神呀!

週四 3月 05, 2009 1:12 pm
個人資料
頭像

引用回覆
咩樹 寫:
櫻舞 寫:
見到開心個樣真好!

哈哈........我想老大下次見到我都避之側吉lu!因為我係女柴狼...哈哈哈哈(奸笑)
咁我要唔會扮狼叫呢??
小紅帽?????

小紅帽是一則在民間廣泛流傳的童話故事。最早出現在1697年法國作家夏爾·佩羅(Charles Perrault)的文學籍裡。在1812年被收編進格林童話系列第一版本《獻給孩子和家庭的童話》中。而在那之後又出現許多不同的版本及解釋。

故事大要:
在一個鄉下,有個小女孩時常帶著她奶奶在生日時送她的一頂小紅帽,這頂小紅帽戴在她頭上再合適不過了,於是大家都喊她小紅帽。有一天媽媽讓她把一些糕餅送給住在另一個村莊的姥姥。在路上她聽信老灰狼的建議,在樹林裡趕蝴蝶編花束。大灰狼這時先趕到了姥姥家並把她姥姥給吞了。狡猾的大灰狼穿上了姥姥的衣服躺在床上。當小紅帽來時沒有認出大灰狼,也被牠吞了下去。

在佩羅的版本裡,故事就此結束。在後來的義大利版本裡,小紅帽並沒有得到其他人的幫助,憑著自己的智慧逃出了大灰狼的掌心。不過在另一個後來的版本裡,又更改成一位伐木工人來救她,而這情節在格林童話的版本中變成一位獵人路過,把狼殺了,並把二人從狼肚裡面救了出來。

後來,又有人編寫出小紅帽去姥姥家途中再一次遇上大野狼,最後小紅帽用姥姥剛煮過香腸的熱水把大野狼燙死的版本。

解答完畢..咪扮細啦....女柴狼..哈哈哈哈哈

圖檔圖檔

週四 3月 05, 2009 2:01 pm
個人資料
頭像

引用回覆
哈哈~~放心,我不是狼外婆!

山顶,山顶,等我!

谢谢茜嘉记者,辛苦啦!

圖檔

最後由 幽靈呆呆 於 週四 3月 05, 2009 2:11 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

週四 3月 05, 2009 2:06 pm
個人資料
頭像

引用回覆
[quote="謝茜嘉"]你快的上去玩下啦, 佢 企係度唔會走啦, 任影, 任抱, 任攬, 住鍚都得家,
我地昨天十幾個女仔一齊同佢玩左好耐, 好開心 :P
你記得望真的佢對眼呀, 真係好似同你講緊係咁, 會有的觸電既感覺~
小心電暈呀~

hahaha...會阿.應該過兩個禮拜會去
約齊班姊妹先,不過我去睇..一定唔會俾佢隻蠟像電親
因為我覺得.咳咳~~.............都係真人靚仔N咁多倍 :twisted:
不過我會聽你講去望下佢對眼.......袋大唔大..我唔會攬..
唔會抱..唔會鍚..只會影..同埋meet佢個面珠登同埋個鼻..哈哈!

圖檔圖檔

週四 3月 05, 2009 2:11 pm
個人資料
頭像

引用回覆
嘩!個dv蠟像像真度又幾似喎.... :shock:
哈哈...真係俾我估中左係藍衣戰士造型
dv見到你笑得咁開心...又精精神神英樣咁..我都好開心呀!^~^
有時間話一定要去山頂睇你個型仔蠟像兼摸摸你隻老屎仔先~
:lol:

謝謝西瓜靚相分享!^O^

週四 3月 05, 2009 2:34 pm
個人資料
頭像

引用回覆
嘩!個dv蠟像像真度又幾似喎.... :shock:
哈哈...真係俾我估中左係藍衣戰士造型
dv見到你笑得咁開心...又精精神神英樣咁..我都好開心呀!^~^
有時間話一定要去山頂睇你個型仔蠟像兼摸摸你隻老屎仔先~
:lol:

謝謝西瓜靚相分享!^O^

記得攬下~~~蠟像條腰呀哈哈 :wink:
隻老鼠仔真係幾好 '橋'架 :twisted:

週四 3月 05, 2009 3:37 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 31 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載