Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週三 4月 24, 2024 1:10 am

發表新文章 回覆主題  [ 105 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 7  下一頁
 DV 11 年前給我的簽名 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 DV 11 年前給我的簽名
記得當年自己還是一名中三學生......有一日放學途經香港公園........意外地見到我偶像DV同陳松伶,張智霖等人拍緊天地男兒....真係開心到暈...一等到DV拍罷.....當時相機,相片乜都無的我....只係從書包拿出一本數學筆記簿..撕去一頁俾DV簽名....當時一臉稚氣的我.....率直地同DV講:"古天樂,你好靚仔呀!!!"...我仍然記得當時DV怕怕醜咁多謝左我一聲.....(當時我都覺得自己竟然咁大膽咁講).......沒有相機的我...眼見身邊有相機既影迷爭相同DV合照......我真係既無奈又羨慕!!!!

11年後(幸好DV係簽名旁邊寫埋年份"96"..如果唔係都recall唔到邊年),那本筆記簿已經不知掉到那裡去,但我仍然keep住那頁已經發黃既DV簽名...11年來我常常都會拿出來看....心想不知會否係街上再一次偶遇DV呢?答案係11年裡都沒有....直到前天生日會,我才見番DV.....哈哈!!!!!以前仍在學的我...沒有膽量瞞騙媽媽去出function or 入影迷會......只係默默的係電視旁支持DV.....到了現在已經大學畢業的我...已經無懼任何"阻力"了..哈...所以主動參加今次生日會! 不過我仍然未等到同DV合照既一天,希望呢日快些來臨!!!

11年了..紙張也發黃了,但我仍然仲係好支持古仔...眼見他愈來愈靚仔,愈來愈man,愈來愈好演技,愈來愈搞笑!!!!雖然佢叫做Mr. Cool...但佢內心一d都唔cool..有睇佢blog既古迷一定feel得到...佢天天風雨不改...這麼有心地寫blog同我地傾計.....又耐心地睇我地既回應.....令我地古迷覺得很窩心!!!!

我相信各位古迷同我一樣...支持DV多年....對DV既"愛"已經昇華到好似:當正Ah Lo係自己既寵物一樣痛錫,視DV媽好似自己媽媽一樣尊重同愛錫......呢種既愛才是真正既愛~~關愛!!!!

圖檔

最後由 Rainbow^^ 於 週一 10月 22, 2007 11:16 pm 編輯,總共編輯了 3 次。

週一 10月 22, 2007 7:46 pm
個人資料
頭像

引用回覆

:shock:

我米有签名 :shock:

图片看不到哦 :shock:

週一 10月 22, 2007 8:00 pm
個人資料

引用回覆

希望写清地址

永远爱古
古 万岁

週一 10月 22, 2007 8:08 pm
個人資料
頭像

引用回覆
我還沒有簽名呢~~~!
圖片沒弄好哦~~~顯示不出來!

Support DV forever!...

週一 10月 22, 2007 8:33 pm
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: DV 11 年前給我的簽名
Rainbow^^ 寫:
記得當年自己還是一名中三學生......有一日放學途經香港公園........意外地見到我偶像DV同陳松伶,張智霖等人拍緊天地男兒....真係開心到暈...一等到DV拍罷.....當時相機,相片乜都無的我....只係從書包拿出一本數學筆記簿..撕去一頁俾DV簽名....當時一臉稚氣的我.....率直地同DV講:"古天樂,你好靚仔呀!!!"...我仍然記得當時DV怕怕醜咁多謝左我一聲.....(當時我都覺得自己竟然咁大膽咁講).......沒有相機的我...眼見身邊有相機既影迷爭相同DV合照......我真係既無奈又羨慕!!!!

11年後(幸好DV係簽名旁邊寫埋年份"96"..如果唔係都recall唔到邊年),那本筆記簿已經不知掉到那裡去,但我仍然keep住那頁已經發黃既DV簽名...11年來我常常都會拿出來看....心想不知會否係街上再一次偶遇DV呢?答案係11年裡都沒有....直到前天生日會,我才見番DV.....哈哈!!!!!以前仍在學的我...沒有膽量瞞騙媽媽去出function or 入影迷會......只係默默的係電視旁支持DV.....到了現在已經大學畢業的我...已經無懼任何"阻力"了..哈...所以主動參加今次生日會! 不過我仍然未等到同DV合照既一天,希望呢日快些來臨!!!

11年了..紙張也發黃了,但我仍然仲係好支持古仔...眼見他愈來愈靚仔,愈來愈man,愈來愈好演技,愈來愈搞笑!!!!雖然佢叫做Mr. Cool...但佢內心一d都唔cool..有睇佢blog既古迷一定feel得到...佢天天風雨不改...這麼有心地寫blog同我地傾計.....又耐心地睇我地既回應.....令我地古迷覺得很窩心!!!!

我相信各位古迷同我一樣...支持DV多年....對DV既"愛"已經昇華到好似:當正Ah Lo係自己既寵物一樣痛錫,視DV媽好似自己媽媽一樣尊重同愛錫......呢種既愛才是真正既愛~~關愛!!!!
圖檔

哈哈.你說得很對阿.我的情況同你一樣 :wink:
他對我們那份愛大家都會收到的..正如他收到我們對他的愛呢 :wink:

週一 10月 22, 2007 8:36 pm
個人資料
頭像

引用回覆
我已經跟指示去做.....[img]website%20link[/img],right?(prees the button "Img" above)

我係新手..要seek help ar!!!!! Who can advise me on it? THX

週一 10月 22, 2007 9:08 pm
個人資料
頭像

引用回覆

最後由 yao_yao_tang 於 週一 10月 22, 2007 10:00 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

週一 10月 22, 2007 9:39 pm
個人資料
頭像

引用回覆

週一 10月 22, 2007 9:39 pm
個人資料

引用回覆
我真的真的好羡慕你,希望自己可以出生在香港,那样我不用那么多次错过DV
还是不说这些了,实在觉得很伤感,每次想起来都隐隐作痛
这张签名是珍品啊,你要好好收藏哦,我也收藏照片啦

週一 10月 22, 2007 9:46 pm
個人資料
頭像

引用回覆
用PHOTOBUCKET就可以了~~~

最後由 yao_yao_tang 於 週一 10月 22, 2007 10:02 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

週一 10月 22, 2007 9:50 pm
個人資料

引用回覆
yao_yao_tang 寫:
也不行诶...

为什么我能看到?
第一个帖子的图片就能打开啊!!

週一 10月 22, 2007 9:53 pm
個人資料
頭像

引用回覆
我已經跟指示去做.....[img]website%20link[/img],right?(prees the button "Img" above)

我係新手..要seek help ar!!!!! Who can advise me on it? THX

RAINBOW啊~~~
你先到PHOTOBUCKET.COM申请个帐户
然后再UPLOAD YOUR PHOTOS~~~
再把IMG CODE粘贴上来就可以了哦~~~
(不用PRESS THE IMG)
加油哦~~~ :D :D :D

最後由 yao_yao_tang 於 週一 10月 22, 2007 10:06 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

週一 10月 22, 2007 9:54 pm
個人資料
頭像

引用回覆
yao_yao_tang 寫:
也不行诶...

为什么我能看到?
第一个帖子的图片就能打开啊!!

啊?我这里看不到嘛...
你太LUCKY了~~~

週一 10月 22, 2007 9:56 pm
個人資料
頭像

引用回覆
你不說也不知道這是古仔的簽名呢,
跟現在的簽名真是有很大的不同 o
:shock:

週一 10月 22, 2007 10:05 pm
個人資料

引用回覆

週一 10月 22, 2007 10:53 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 105 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 7  下一頁

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載