Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週四 4月 25, 2024 9:56 pm

發表新文章 回覆主題  [ 372 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 2122232425
 『星球大戰30週年展覽』呀師父! 
發表人 內容
頭像

引用回覆
櫻木花道 寫:
Ah Lo的女朋友仔 寫:
櫻木花道 寫:
Rebecca Tsai 寫:
DV,為什麼那麼喜歡星際大戰呢?

星戰迷真的遍部世界各地!

從喜歡著迷到收集是甚麼樣的心情呢???

不了解呀!!

唔...我可以...以高達...來做example啊...hehe (因我不夠錢收集星戰呀haha)
還記得最初愛上高達時正是小妹我...超靚妹 (=年少時) 的時候呢...
第1次收到的高達模型是爸爸出糧後問我想買什麼 "洋娃娃"時我好大聲講 "我要高達呀爸爸" haha
就是這樣我的第1個高達便到手喇hoho
那時的心態正好跟收到櫻木送給我的聖誕禮物時1樣耶 (超開心和興奮呀...好難形容囉hehe)
不知古生是否也類似啊...這只是我自己的感覺喇haha!

p.s. 櫻木那次收到你份禮物時的我那刻即時想起爸爸的呢...實在好懷念呀...多謝你!

咁我除了做了你"大姐姐", "大阿哥", 而家還可以做埋你"哎呀阿爸"
講笑的, 但你星期六見到我時唔准叫我做"老豆"呀 o
:twisted:

唔...放心...我好專業我爸爸和媽咪架...不會隨便叫第2個人當作他和她們架!
依依...噤你咪好似我噤...有多重角色hahaha (依...聽聞我的多角...都是你幫我改名呢hahaha)
重之 "多謝你喇"

哈哈哈, 唔駛多謝, 我最善長就是多重分身術喇, hehe,
但你又打錯字喇, 係"專敬"唔係"專業"吧!
:|

hahaha係呀...今次真係超...肉酸呀 hahaha

簡直瘀爆囉, 你呀,
da da dadadada da da dadadada
:lol:

週六 12月 29, 2007 1:30 am
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: darth vader
多芬 寫:
嘩! 跟台灣這次的展覽比起來, 也有很多的不同呢!
台灣的展覽有很多飛行戰鬥機, 也有很多樂高組成的, 還有光劍展示區等等,很有趣!
但是看來香港的這個展覽應該更大的,
不過可惜這次到香港的時間也緊迫, 沒辦法去看呢!
看你的相過過癮也好呀!
晚安呀! 打仔!

嗄...電飯煲小姐hahaha
我總覺得台灣那個台型較好呢...
因香港的氣氛有點...不太似星戰展囉...
還有不少人在我拍照時...站在我身後...唔...不是給人撞便是給人望著我拍照呀
hehe因今天拿著相機的大多是男生呢haha (但...沒帥哥啊...茄呀hahaha)

打仔, 這是你說的你比較喜歡的藍光氣氛!
在裡面又真的像在太空中呢!

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

-----------------------------

http://tw.myblog.yahoo.com/jw!DEDsn5OBEQWZns14Q7ecum8-

週六 12月 29, 2007 1:49 am
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: 『星球大戰30週年展覽』呀師父!
櫻木花道 寫:
多芬 寫:
櫻木花道 寫:

咁不如用來打邊爐啦 o :lol: :lol: :lol:

都好呀! 還真是妙用無窮! 哈哈!

所以我之前提議的你要繼續送啊! :twisted:

茄! 講出來都沒新意了! 再想過啦! :lol:

http://tw.myblog.yahoo.com/jw!DEDsn5OBEQWZns14Q7ecum8-

週六 12月 29, 2007 1:53 am
個人資料
頭像

引用回覆
你哋唇槍舌劍咗25頁,
有人中途要HEA吓,
又有人中途要瞓吓,
到底最後係點...
幾時做個了解...

週六 12月 29, 2007 2:46 am
個人資料
頭像

引用回覆
多芬 寫:
多芬 寫:
台灣的展覽有很多飛行戰鬥機, 也有很多樂高組成的, 還有光劍展示區等等,很有趣!
看你的相過過癮也好呀!
晚安呀! 打仔!

還有不少人在我拍照時...站在我身後...唔...不是給人撞便是給人望著我拍照呀
hehe因今天拿著相機的大多是男生呢haha (但...沒帥哥啊...茄呀hahaha)

打仔, 這是你說的你比較喜歡的藍光氣氛!
在裡面又真的像在太空中呢!

嘩嘩嘩!!! 朋友仔...多芬...實在利害呀呀呀...
依家在髮型屋Hea緊 (=閒躲) 的我 (實在超悶喇...要上網Hea一下haha)
突然看到...你的星戰展覽相...嘩...勁呀...正呀!!!

藍光...好美啊...又好型呢hahaha
最愛這套 Lego呀...超級型呀!!!
圖檔
這位人兄...實在好型haha
圖檔

而這幾幅亦都好美啊...嘩...好我真的好鍾意呀 (噢...超想去現場看啊...實在太吸引喇hahaha)
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

多謝你啊...多芬 (又名...hehe "電飯煲...女主角" haha不要茄我呀hahaha)

週六 12月 29, 2007 6:22 pm
個人資料
頭像

引用回覆
多芬, 我最喜歡那款 lego 的星戰版啊, 幾型!
原來台灣個展覽還沒完的嗎? 都做幾長時間喎!

週日 12月 30, 2007 1:41 am
個人資料
頭像

引用回覆
阿LO的女朋友, 照片你喜歡就太好了!
我那天也一直在那一區晃, 因為連布幔都可以反射出星光呢!
整個很太空, 哈哈!
還有樂高, 我也喜歡! 我們這次的展覽很多樂高的, 很有趣!

櫻木, 台灣的星戰展覽在我去香港前就已經結束了呀!
只到12/16而已呢! 我是最後一天才去的, 哈!

最後由 多芬 於 週日 12月 30, 2007 3:43 am 編輯,總共編輯了 1 次。

週日 12月 30, 2007 3:35 am
個人資料
頭像

引用回覆
呀多芬那位小姐叫我跟你說多謝你的照片耶 (她好喜歡hehe)
實在好美啊 (好希望他們快點回覆下1站在那展覽呢...)
唔...Lego實在吸引...如明天送完Raymond機後 (他明天要跟老闆仔出trip啊...
如可以的話我盡可能送他機呢hehe) 我也打算去某個玩具店裡看看星戰Lego hahaha

週日 12月 30, 2007 3:40 am
個人資料
頭像

引用回覆
呀多芬那位小姐叫我跟你說多謝你的照片耶 (她好喜歡hehe)
唔...Lego實在吸引...如明天送完Raymond機後 (他明天要跟老闆仔出trip啊...
如可以的話我盡可能送他機呢hehe) 我也打算去某個玩具店裡看看星戰Lego hahaha

ok! 我收到啦! 如果可以的話, 去送下機都好呀! 咁Raymond實會好開心囉!
你又可以去打機, 兼逛玩具店, 一舉數得! :lol:
我要睡囉! 你要送機, 也早點休息吧! 晚安呀!^^

週日 12月 30, 2007 3:47 am
個人資料
頭像

引用回覆

ok! 我收到啦! 如果可以的話, 去送下機都好呀! 咁Raymond實會好開心囉!
你又可以去打機, 兼逛玩具店, 一舉數得! :lol:
我要睡囉! 你要送機, 也早點休息吧! 晚安呀!^^

我其實大多數會送他機的 (只是不停不回應他是否1定去送...hahaha要給驚喜呢hehe...
女朋友仔嘛haha) 他到現在也還在不停說著話呢...怎也不睡啊 (你早點睡吧...不要太累啊)
他明天下午機不用替我擔心呢朋友仔hehe...晚安囉!

週日 12月 30, 2007 3:51 am
個人資料

引用回覆
櫻木花道 寫:
多芬 寫:
kootinlok 寫:
多芬 寫:
看你的相過過癮也好呀!
晚安呀! 打仔!

我好想問多芬為什麼送電飯煲給我,那麽趣緻呢!

哈哈哈!!!!!
驚你開工果時唔夠時間食飯, 帶住電飯煲, 就隨時有飯開喇! :twisted: :twisted: :twisted:

咁DV除了要帶住個電飯煲, 還要帶包米才行,
要不是怎麼煮飯呀, 但若在荒山野嶺有電掣可以插嗎?
咁煮到飯又無菜餚那怎辦? 總不能只吃白飯吧!
那多芬下次你要再送些鑊, 刀, 煎pan等給DV才行啊!
:lol: :lol: :lol:

hahahhaha 櫻木 說話 太逗了 ,對 ,還有 咸鹽,味素,油啊!蔥薑蒜啊的!要不做了不好吃!!

哈哈哈哈哈!!!

如果妳想讓自己有機會,那就勇敢的去做。

週六 1月 03, 2009 12:00 am
個人資料

引用回覆
香港地球人 很久沒見你勒!你發的那些圖片 給我補勒好多功課哦!

我是真的沒法 在星球大戰 這方面與DV共鳴!!我怎么看見還有點害怕!你拍的好多,我多多看看,多多學習下!!

還有 三十日 哦!!

知道我說的啥不?

如果妳想讓自己有機會,那就勇敢的去做。

週六 1月 03, 2009 12:02 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 372 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 2122232425

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載