Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 4:30 am

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
 親情與愛情 
發表人 內容
引用回覆
文章 親情與愛情
[color=violet][color=brown]哩排發生咗好多既事(可以講得上是囍事).
唔同既兩個人身上發生咗同一件事,但係後果同命運都好唔相同....
一個frined(Y)有咗BB,好順理成章咁樣就拉埋天窗,而且係今個月仲生咗添,都幾值得高興ga...
另一個friend(F),亦都係有咗BB,但佢既遭遇就唔一樣.父母既極力反對和親戚們既多番指責.原因是:1)兩個都仲細(20出頭),唔適宜咁早就嫁,2)自己都照顧唔掂,點照顧細....等等既理由.
一日,F約咗我去街,點知,佢竟然情不自禁咁對住我喊,我問佢發生咗咩野事,佢話:屋企人叫佢落咗個BB.....
睇住佢不停咁喊同不停咁呻,不過話是話,如果落咗BB就真系有D殘忍同折墮,打死佢都唔會落(F話既)... 我唔知點樣安謂佢...
而過咗幾日,F為咗同屋企人鬥氣,就搬咗去BF個度住,佢想屋企人穩佢,想屋企妥協.............
而我想講既就係:難道唔可以兩者都兼得嗎?(伯母,唔好再一意孤行la...F大個女ga la...,既然係佢自己選擇既,米由佢去lor...就算將來係點都係佢自己會承擔返嘛)....好地地既一件囍件估唔到會搞成咁....
[color=red]anyway,i forever support you! add oil...year..............because we are best friend...[/
color][/color]
[/color]

週三 12月 20, 2006 7:19 pm
引用回覆
我也是一樣的看法,如果能兩樣兼得,F成熟起來了,懂得了責任,父母寬容一點,這事成爲好事,多好!

週三 12月 20, 2006 7:32 pm
引用回覆
:twisted: 哎,不是看的很懂,再次自卑中,是说两个人对于结婚的态度么~~~~错了,不好意思哦,要学习下广东话才行呀~~~~

週三 12月 20, 2006 7:33 pm
引用回覆
文章 感到無耐
我地經常會問自己,點解別人可以順順利利,而自己偏偏就唔得哩??可能哩D就係命運既安排....我諗一定會有它的道理,可能會令我們更加珍惜.....
我覺得作為父母既應該更加要俾多D關心仔女(因為都唔識點樣去應對,處理),既然唔發生都發生咗咯,最重要既係解決,而唔係去埋怨對錯.如果話要落咗既話,就確實係殘忍咗D,畢竟都係一條小生命,而且結婚都係遲早既事,既然個女已經選擇好,點解唔俾佢更大既祝福哩)?????
希望早日得到解決(得到最終結果係美麗既)!!!!!

週三 12月 20, 2006 7:46 pm
引用回覆
問下樓上的,我都有想過用mandy來做名字,看我的名也知啦!相信你是個有氣質的女生! :roll:

週三 12月 20, 2006 8:11 pm
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載