Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週六 4月 27, 2024 6:40 pm

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
 古生 Nice to meet you 
發表人 內容

引用回覆
文章 古生 Nice to meet you
古生,雖然剛剛參加完你嘅生日party, 但係果句生日快樂就留返正日先講,因為我早你一日生日! 今日你送嘅呢袋禮物就當係生日禮物^^

自我懂性以來,你嘅存在就已經陪伴住我,由你仲係白皮膚嘅時候開始。以前我無專注淨係睇你出演嘅戲(無可否認我都鍾意睇你嘅戲),因為本人並唔係外貌協會。換言之,我知道你嘅存在,但無特別去欣賞,一直到明日戰記上畫,我開始有啲轉變。

我一向有睇戲,甚少睇港產片,通常電視播影我先睇,因為覺得無乜新意,來來去去都係警匪片、黑社會、低級趣味等。我比較多睇西片,我第一套睇嘅電影係Terminator 2,緊張情節係收放自如,又無混雜到任何埕埕塔塔嘢,係純粹科幻動作片,劇情令我深信喺我哋未知嘅未來世界係會發生嘅,我到而家都覺得呢套係一個經典。

講到明日戰記,我竟然覺得係有Terminator 2嘅影子,我估唔到我有生之年會睇到香港人拍嘅科幻動作片。你肯投放咁多嘅effort落去創新港產片,甚至完全顛覆我對港產片嘅感覺,我對你佩服得五體投地,我重新認真去睇港產片都係因為你。

我都曾經係工作狂,除左食飯訓覺就係做野,想做到最好,對得住自己對得住人。見到你嘅工作態度,處事認真,行事同慈善十分低調,而唔係自吹自擂,呢方面我又好欣賞你。

尋日去apm睇你,你同其中一個記者講「我無回應」果下有少少惡,我係有啲驚,我有犹豫過係咪真係要參加今日呢個party。

對住鍾意嘅嘢,會覺得這麼近那麼遠,呢個係我剛才喺台下嘅感覺,諗緊到底古生係個點樣嘅人(你肯定係一個好人,呢方面我無懷疑過),同埋係咪真係一個人。你握住我手果3秒,我感受到一隻大、粗糙而有力嘅手,呢啲係歲月帶俾你嘅烙印,努力得來嘅戰績,就係呢一握,我肯定左你嘅真實感,雖然未能坐你旁邊影相,但係我已經好滿足,我唔可以咁貪心。一直到而家,除咗電話我隻右手乜都唔敢摸,又未捨得洗手……你有冇覺得隻手有陣蝦味,我食完蝦用紙巾抹完手就同你握手……

唔好意思,我知你唔太鍾意人哋叫你古生,但係一個尊敬你嘅我點能夠響你全朵或者叫古仔,叫英文名Louis又無乜親切感,我都係叫返你古生,你唔介意吧?

週日 10月 15, 2023 12:34 am
個人資料

引用回覆
文章 Re: 古生 Nice to meet you
古生,祝你生日快樂,你同家人朋友都身體健康,青春常駐,笑口常開,每部戲都順風順水,就算有困難都迎刃而解,

週六 10月 21, 2023 7:28 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載