Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週二 4月 16, 2024 11:18 pm

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
 有看李安新作么~~故事好有深度吖! 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 有看李安新作么~~故事好有深度吖!
今日睇左〈色戒〉啊,一部我开头好肤浅地为左几分钟镜头去睇,点知越睇越投入,甚至市一宫播到振振下,我都觉得好正既电影!哈哈,我要买碟睇多次!睇完好感触加!~~好讨厌邝裕民(王力宏)的懦弱,讨厌距一副为祖国牺牲,好伟大既表情,讨厌距保护5到自己心爱女人,一手推王佳芝(汤唯)一步步堕入易先生(梁朝伟)的爱情里!如果排除距地身份,虽然邝系革命烈士,易系汉奸,但系作为一个女人,我更加欣赏易先生,起码距真系爱王佳芝,虽然最后都系为自己牺牲佳芝,但系我觉得佳芝完全觉得无悔啦!起码距真系得到真爱,一个曾经真系念过照顾距保护距爱距既男人!……

不过男人系米都系甘加?甘无胆爱?或者事业利益面前,爱人就成为牺牲品,轮为次要咧?好现实既电影啊!张爱玲要10年写既28页短片小说哦,真系好有内涵,经李安拍摄完,好有生命力啊!至少感染左我!哈哈,我都系容易感触啦!我真系好主观加,我好认真投入王佳芝的角色去睇,由一个读紧大一,有美好前途既女仔,因为爱既邝,加入爱国行动中,特务的工作,投入另外一个人的角色麦太太里,诱惑汉奸易先生,甚至要牺牲身体~~一切都由不情愿,到不由自主爱上易先生!~~虽然最后距救左易先生,但系都系要死,甚至同自己以前同学地一起牺牲……不过我并5觉得距有错哦!距都系人啊,特务都系人啊,又无经过专业培训,无可能出卖自己爱情加?!~~虽然国家,革命在当时真系好重要,但系小女子一个,承受也未免太大拉?~~要牺牲自己爱人,女人都系心软,做5到加啦!……好心痛佳芝啊!……结局,我都好期待易先生会去救距,可惜没~~男人都系理智D加,就算几不舍,面对自己生命事业,都系要牺牲自己爱情!

睇完,真系好希望有个人可以比我深深甘爱距,而且距都可以深深爱我,至少5会为自己而牺牲爱情!~~哈哈~~我期待你的出现!同样,希望睇完戏既人,都好好珍惜身边人,个个都可以爱情天长地久!无再有遗憾啦!

週一 11月 05, 2007 12:21 am
個人資料
頭像

引用回覆
:lol: :lol: 米看过,最近忙着看潘安!~哈哈哈!~

週一 11月 05, 2007 5:38 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載