Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 4月 19, 2024 1:56 pm

發表新文章 回覆主題  [ 29 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
 大家會否佈置聖誕裝飾在家裡呢? 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 大家會否佈置聖誕裝飾在家裡呢?
由細到大我都好喜歡聖誕節,所以在這個時候我就開始佈置聖誕裝飾,讓家裡有點聖誕氣氛 :D
不知道大家有否佈置聖誕裝飾的習慣呢?

週日 11月 25, 2007 6:02 pm
個人資料

引用回覆
我也喜歡佈置家中每一個角落的啊 :D
家中充滿我的小裝飾,這感覺很溫馨的啊 :D

週日 11月 25, 2007 6:25 pm
個人資料
頭像

引用回覆
細個o個陣就會..因為多數都在家跟屋企人慶祝..依家大個左好少嚕..因為我都跑出街玩..懶得裝飾丫 :roll:

週日 11月 25, 2007 9:20 pm
個人資料
頭像

引用回覆
我也很喜歡聖誕節的氣氛,不過我們這邊只會在商場和餐廳和一些酒吧裏有這種聖誕裝飾的燈,在內地聖誕節的氣氛不是特別濃厚,不會像香港那樣的熱鬧,有機會一定要去香港過次聖誕節哦.

過往的曾經
別再理會
我會珍惜
你給的所有的愛
如此的疼愛
一輩子也只有一次贖生
只是
請別在我離開你前離開我

週日 11月 25, 2007 9:30 pm
個人資料
頭像

引用回覆
我家有擺設一顆不大也不小的聖誕樹﹐
然後我媽媽也會買些小飾品來裝飾一番呢﹗
而我﹐只是負責欣賞 :wink:

週日 11月 25, 2007 10:43 pm
個人資料
頭像

引用回覆
哈哈...就算不是聖誕節,
我也喜歡佈置家中每一個角落的啊 :D
家中充滿我的小裝飾,這感覺很溫馨的啊 :D

對喔!可增添小擺設在家中也不錯 :D

週日 11月 25, 2007 11:18 pm
個人資料
頭像

引用回覆
文章 Re: 大家會否佈置聖誕裝飾在家裡呢?
Tiramisu 寫:
由細到大我都好喜歡聖誕節,所以在這個時候我就開始佈置聖誕裝飾,讓家裡有點聖誕氣氛 :D

我都是由細到大也很想在聖誕節前好好佈置家裡的...
奈何家裡空間有限加上媽咪不太愛給我佈置 (她怕我弄亂呢hehe)
除了數年前自己置業時親身開心地試過佈置那個“自己的第一個家”外...及後都再沒機會囉!
不過希望在明天呀嘛hehe相信總有一日我可再實現這個想法呢,
而且好可能那時還會跟自己的小朋友和老公仔一齊佈置啊hehe

週日 11月 25, 2007 11:23 pm
個人資料
頭像

引用回覆
細個o個陣就會..因為多數都在家跟屋企人慶祝..依家大個左好少嚕..因為我都跑出街玩..懶得裝飾丫 :roll:

我宜家就周圍做格價專家,睇下邊度有又平又靚既聖誕飾物裝飾下屋企。
不過今年就唔諗住買聖誕樹囉!因為冇乜地方擺 :cry: 除非屋企換個大d既單位啦! haha!!

週日 11月 25, 2007 11:25 pm
個人資料
頭像

引用回覆
我也很喜歡聖誕節的氣氛,不過我們這邊只會在商場和餐廳和一些酒吧裏有這種聖誕裝飾的燈,在內地聖誕節的氣氛不是特別濃厚,不會像香港那樣的熱鬧,有機會一定要去香港過次聖誕節哦.

等你來香港玩啊 :D

週日 11月 25, 2007 11:26 pm
個人資料
頭像

引用回覆
Ida 寫:
Tiramisu 寫:

奈何家裡空間有限加上媽咪不太愛給我佈置 (她怕我弄亂呢hehe)
除了數年前自己置業時親身開心地試過佈置那個“自己的第一個家”外...及後都再沒機會囉!
不過希望在明天呀嘛hehe相信總有一日我可再實現這個想法呢,

係呀!其實同屋企人一齊佈置真係好鬼開心架!
剩係一齊揀飾物就已經好興奮喇!wahahahahaha!!!

週日 11月 25, 2007 11:31 pm
個人資料
頭像

引用回覆
田子 寫:

等你來香港玩啊 :D

一定哦 :lol:

過往的曾經
別再理會
我會珍惜
你給的所有的愛
如此的疼愛
一輩子也只有一次贖生
只是
請別在我離開你前離開我

週日 11月 25, 2007 11:32 pm
個人資料
頭像

引用回覆
Tiramisu 寫:
Ida 寫:
Tiramisu 寫:

剩係一齊揀飾物就已經好興奮喇!wahahahahaha!!!

絕對同意呀, 好似昨天我自己在海港城邊行邊看聖誕飾物時...
成個人都好開心 (好自然地開心那種喎hehe) 之後便拿著買了的小小飾物上了男朋友仔的家裡
他因為好忙要不停加班連假日也要工作啊...所以呢我便弄弄他的家呢hehe
那刻真的好甜好開心!(相信不久的將來大家都可以有著這種甜而暖的開心的...加油啊!)

週日 11月 25, 2007 11:35 pm
個人資料
頭像

引用回覆
咩樹 寫:

我宜家就周圍做格價專家,睇下邊度有又平又靚既聖誕飾物裝飾下屋企。
不過今年就唔諗住買聖誕樹囉!因為冇乜地方擺 :cry: 除非屋企換個大d既單位啦! haha!!

你就真係有心機..我懶丫hehe
我早兩幾日先見到棵聖誕樹勁靚阿..差d想買..不過驚買完返黎俾我阿媽鵝我o徙錢..結果都冇買到 :cry:

週日 11月 25, 2007 11:41 pm
個人資料
頭像

引用回覆
Ida 寫:
Tiramisu 寫:
Ida 寫:
Tiramisu 寫:

絕對同意呀, 好似昨天我自己在海港城邊行邊看聖誕飾物時...
成個人都好開心 (好自然地開心那種喎hehe) 之後便拿著買了的小小飾物上了男朋友仔的家裡
他因為好忙要不停加班連假日也要工作啊...所以呢我便弄弄他的家呢hehe
那刻真的好甜好開心!(相信不久的將來大家都可以有著這種甜而暖的開心的...加油啊!)

呵呵!聽你咁講,我不其然就諗起那部經典日劇~Love Generation
理子走左去哲平屋企到佈置 :wink:

週日 11月 25, 2007 11:45 pm
個人資料
頭像

引用回覆
可以买到平时商店里没有的工艺装饰物和各种小玩意
不过家里不布置
因为没有小朋友
去年把些小球球挂在香蕉树上
结果有好几个都打碎了

週日 11月 25, 2007 11:59 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 29 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載